Församlingen

Presentation och Vision

Törestorps Missionsförsamling, som tillhör Svenska Alliansmissionen är en kristen gemenskap som finns till i Törestorp, 3 km utanför Hillerstorp, i Gnosjö kommun.

Vi har funnits här sedan i slutet av 1800-talet då Törestorpsbygden drabbades av en kraftig väckelse. Här bor det ca 200 personer, då många utav oss jobbar på någon av industrierna i området. Bara i Törestorp så finns det 6 st stora industrier, där det bl.a. bockas tråd och svetsas plåt. I vårt upptagningsområde är vi ca 400 st, då även byarna Österskog, Tyngel och Brännehylte finns med.

I vår gemenskap är vi idag 100-talet medlemmar i olika åldrar. I mars 2008 stod vår nyrenoverade lokaler färdiga där vi bedriver ett stort barn & ungdomsarbete med ca. 80 st barn & ungdomar, som du kan läsa mer om under fliken verksamhet. Vi har UV-Scout, Tonår & Konfirmation, som är tillsammans med de andra frikyrkorna i Hillerstorp & Kulltorp. På söndagarna firar vi Gudstjänst tillsammans och under veckan har vi även regelbundna bönesamlingar, syföreningsmöten och dagledigträffar.

I allt detta har vi en vision i ryggen och en stor varm dröm i våra hjärtan, som har formats utifrån att vi i många år längtat efter att få vara en kyrka mitt i den här byn, att det skulle få vara en naturlig samlingsplats för alla människor.

Det handlar om att vara en växtplats för alla. Att vara en församling där olikheter berikar. Att vara en gemenskap där vi behöver varandra, gamla som unga, med våra olika personligheter, olika bakgrunder, gåvor och talanger, visioner och drömmar. Att vi som församling i Törestorp vill vandra tillsammans och växa i vår tro på Jesus, där någon får plantera, någon får vattna och där Gud får ge växten. Det är som en blomsterrabatt med olika sorters blommor i alla olika storlekar, former och färger. Trots att det spretar åt olika håll så växer de tillsammans. Blommorna hör ihop och sprider tillsammans färg och glädje! Vår längtan är att fortsätta arbeta efter att få vara denna växtplats, och inte då bara för oss själva utan för alla människor i vårt samhälle, där människor kan få växa i en varm gemenskap och i en levande tro på Jesus Kristus. Vi har inte all denna verksamhet för vår egen skull, utan vi finns här just för att finnas till för andra människor.

Växtplats Törestorp

Under de senare åren bjuder vi in till ”Växtplats Törestorp”. Vid varje tillfälle har det samlats mellan 200-300 personer för att lyssna på olika människors livsberättelser. Hela kyrkan har verkligen sprudlat av liv vid dessa tillfällen då människor ifrån alla möjliga bakgrunder samlats för att växa.

Och det här har smittats av sig. Syföreningen växer som aldrig förr och de äldre i församlingen har börjat knacka dörr och bjudit in människor till en vanlig fika kyrkan och fått sett hur människor som bott här i hela sitt liv men aldrig satt sin fot i kyrkan, nu kommer hit. Vi tror att om människor kan finna en plats där de trivs, där de kan växa och där de kan knyta varma relationer med andra så blir steget till Gudstjänsten också naturlig. Vi längtar och vill med Guds ledning och hjälp fortsätta vara en växtplats för alla människor.

 

Länk till Svenska Alliansmissionens hemsida: www.alliansmissionen.se

I församlingen följer vi Svenska Bibelsällskapets bibelläsningsplan, läs mer här.